Chefs

Profession/métier :

Secteur :
Vente et services
Profession/métier :
Chefs
 
Consulter les descriptions dans la Classification nationale des professions
Nombre de postes offerts :
10

Description

Chefs perform some or all of the following duties:t • Chefs • Consult with clients regarding weddings, banquets and specialty functions • Plan menus and ensure food meets quality standards • Prepare and cook complete meals or specialty foods, such as pastries, sauces, soups, salads, vegetables and meat, poultry and fish dishes, and create decorative food displays for special events such as banquets • Estimate food requirements and may estimate food and labour costs • Supervise activities of chefs and cooks • Demonstrate new cooking techniques and new equipment to cooking staff • Recruit and hire staff • May prepare and cook food on a regular basis, or for special guests or functions. • Instruct cooks in preparation, cooking, garnishing and presentation of food • Create new recipes • Plan menus • Requisition food and kitchen supplies. Employment requirements • Completion of secondary school • Cook's trade certification or equivalent credentials, training and experience are required. • Executive chefs usually require management training and several years of experience in commercial food preparation, including two years in a supervisory capacity and Experience as a sous-chef, specialist chef or chef. • Sous-chefs, specialist chefs and chefs usually require several years of experience in commercial food preparation. • Red Seal endorsement for cooks is also available to qualified chefs upon successful completion of the interprovincial Red Seal examination. • The certifications of Certified Working Chef (CWC) and Certified Chef de Cuisine (CCC), administered by the Canadian Culinary Institute (CCI) of the Canadian Culinary Federation (CCFCC) are available to qualified chefs. Additional information • The Red Seal endorsement allows for interprovincial mobility.

Formation :

Diplôme :
Formation professionnelle
Ce diplôme ou cette formation est
exigé(e)

Capacité linguistique :

Niveau de français :
Courant
Langue française est
souhaitée
Niveau d'anglais:
Courant
La langue anglaise est
exigée

Expérience professionnelle :

Domaine d'expérience professionnelle :
Nombre d'années d'expérience professionnelle demandé :
durée min 3
durée max 
Cette expérience professionnelle et sa durée sont
exigées

Contrat

Type de contrat :
contrat à durée indéterminée

Rémunération

Les informations sur le salaire sont confidentielles

Avantages annexes :

Logement fourni :
oui
Prise en charge du voyage :
non
Déménagement pris en charge :
non

Informations complémentaires (catégorie du visa, déplacements, horaires particuliers, etc) :

Must be legally eligible to work in Canada and obtain a valid work permit. Shift work required. Perks: Endless staff events, subsidized staff housing, daily duty meal in our staff cafeteria, employee travel program, food & beverage/fitness centre/spa/golf discounts, competitive extended benefit plans (medical, vision, dental), employee assistance program. Physical Aspects of Position (include but are not limited to): Must be able to lift up to 50 lbs, carry over 20lbs, pull over 20lbs. Constant standing and walking throughout shift

Lieu de travail :

Alberta, Banff

Je veux déposer ma candidature pour ce poste

Avis important : Cette offre d’emploi a été soumise directement par l’employeur à l’aide du système de publication d’offres d’emploi de Destination Canada forum mobilité. Le Gouvernement du Canada a pris des mesures supplémentaires afin d’en vérifier l’exactitude et la fiabilité mais ne peut en garantir l’authenticité.